På 1950-tallet ble det ansett som unaturlig for en mann å trille barnevogn, i dag er det en selvfølge. Reform er blant arrangørene for et nytt kursopplegg om og for fedre.
På 1950-tallet ble det ansett som unaturlig for en mann å trille barnevogn, i dag er det en selvfølge. Kvinners inntog i arbeidslivet og idealer om likestilling i hjemmet har gjort det mulig for fedre å skifte fokus fra forsørging til omsorg. Det å være en nærværende far har blitt et ideal.
Gjennom fedrekvoten har pappaene fått en ferdigforhandlet rettighet til å være hjemme med barnet. I 1993 tok 4 % prosent av fedrene med rett til fødselspenger ut permisjon. Nå tar over 80 % av dem ut 12 ukers permisjon. Når far går hjem og blir kjent med sitt barn, skapes en relasjon og en nærhet som virker langt ut over permisjonsukene – og mødrene får flere muligheter til å delta i arbeidsliv og utdanning. Fedrene og mødrene blir mer likestilte som foreldre. Til glede for fedrene selv, for mor – og selvsagt også for barna.
Vil du vite mer?
Den likestilte familien – hvem, hva, hvorfor?
På oppdrag fra Barne-, likestillings-, og inkluderingsdepartementet har Reform – ressurssenter for menn, KUN Senter for Kunnskap og Likestilling i Nordland, Likestillingssenteret på Hamar og Senter for Likestilling i Agder utviklet kurs om fedre og likestilt foreldreskap.
Kursets tittel: Den likestilte familien – hvem, hva, hvorfor?
- En god far før og nå
- Alt om fedrekvoten og foreldrepermisjon
- Hva er omsorg?
- Fedre med etnisk minoritetsbakgrunn – utfordringer og muligheter.
Vi tilbyr kurs, foredrag og workshops i hele landet. Innhold og tidsbruk tilpasser vi deres behov.