fbpx

Reform lanserer nettstedet aktivtfarskap.no

Pappapermen er kanskje den viktigste tiden i livet ditt - og i barnet ditt sitt! Foto fra nettsiden aktivtfarskap.no

Pappapermen er kanskje den viktigste tiden i livet ditt – og i barnet ditt sitt! Foto fra nettsiden aktivtfarskap.no

aktivtfarskap.no gir norske fedre all tilgjengelig informasjon om deres permisjonsrettigheter, og er full av gode argumenter for å ta ut pappaperm. Visste du for eksempel at likedeling av barneomsorg reduserer risikoen for samlivsbrudd?

Pappapermen er kommet for å bli! For å hjelpe kommende og nybakte fedre med å finne ut av sin nye rolle, lanserer Reform nå nettstedet aktivtfarskap.no.

Fedrenes uttak synker

Fedre flest tar i dag ut foreldrepermisjon. Det betyr svært mye for både dem og for barna deres. Likevel viser de siste tallene fra NAV at fedre tar ut mindre perm enn før.

aktivtfarskap.no er et bidrag for å snu denne trenden. Vi ønsker å støtte pappaer i prosessen med å ta ut permisjon!

Rettighetinfo og nyttig argumentasjon

aktivtfarskap.no finner du en lettfattelig og komplett oversikt over fedres permisjonsrettigheter. Hva har du krav på som far? Hvordan søker du perm, og hvilke regler gjelder for deg?

Nettsiden gir også verdifull kunnskap om hva pappaperm betyr for barnet ditt, og vi tipser om hvordan du skal forholde deg til både partneren og arbeidsplassen din.

Pappapermihistorier

aktivtfarskap.no  er dessuten et nettsted for historier fra menn som har tatt ut pappaperm. Hvordan var denne tiden egentlig, og hva lærte de?

Har du lyst til å dele pappapermhistorien din på det nye nettstedet – ta kontakt med oss på post@reform.no. Del også gjerne din egen historie via #aktivtfarskap.

Prosjektet er finansiert av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han har bakgrunn fra psykiatri og helsevesen, og har lang erfaring som faglig tillitsvalgt, forfatter og samfunnsdebattant. Are har jobbet journalistisk og blant annet vært ansatt i Rådet for psykisk helse og i Landsforeningen for Pårørende innen Psykiatrien.

Close Menu Icon